Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Affinity precipitation is a convenient purification approach which combines the advantages of precipitation with selectivity of affinity interactions. The main limitation of the technique at present is the cost of affinity ligands and matrix. In this work, peanut lectin was isolated by affinity precipitation using guar gum linked alginate. Both matrix as well as affinity ligand were inexpensive in nature. The recovered lectin (46 mg per 100 g seeds) purified by this single-step procedure appeared as a single band of M r 29 000 on SDS-polyacrylamide gel electrophoresis.