Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Dynamic mechanical properties of uncrosslinked and dynamically crosslinked polypropylene/ethylene-propylene elastomer blends in the melt were compared. It was found that the dependence of dynamic viscosity and storage modulus on frequency reflects the type of phase structure of uncrosslinked blends. Dynamically crosslinked blends with higher contents of elastomer show theological properties which are typical of systems where the physical network of dispersed particles exists. Rheological properties of dynamically crosslinked blends at low frequencies and low shear rates were explained as a consequence of long-lived entanglements among touching crosslinked elastomer particles.