Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The free radical scavenging activity of methanolic, ethanolic and aqueous extracts from Ginkgo biloba leaves, has been determined by EPR (electron paramagnetic resonance) using the DPPH (1,1-diphenyl-2-picrylhydrazyl) radical scavenging method. The investigation has also included selected constituents of G. biloba leaves, protocatechuic and p-coumaric acids, quercetin, rutin, isoginkgetin and (+)-catechin.