-
[11] Głód B .K., Stańczak K.I. 2005. Application of RPHPLC-ED assay to analysis of the blood of Parkinson’s disease patiens. Acta Chromatographica, 15, 276-288.
-
[12] Heim K.E., Tagliaferro A.R., Bobilya D.J. 2002. Flavonood antioxidants: chemistry, metabolism and structure-activity relationships. Journal Nutritional Biochemistry, 13, 572-582.
-
[13] Klepacka M. 1996. Analiza żywności. SGGW, Warszawa.
-
[14] Majkowski J. 2007. Epileptogenaza – znaczenie stresu tlenowego. Epileptologia, 15, 225-240.
-
[15] Malinka W. 1999. Zarys chemii kosmetycznej. Wyd. Volumed, Wrocław.
-
[16] Miller E ., Malinowska K., Gałęcka E ., Mrowicka M., Kędziora J. 2008. Rola flawonoidów jako przeciwutleniaczy w organizmie człowieka. Polski Merkuriusz Lekarski, XXIV, 144, 556.
-
[17] Murray R.K., Granner D.K., Mayes P.A., Rodwell V.W. 2006. Biochemia Harpera, Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa.
-
[18] Pacifiti R.E., Davies K.J.A. 1991. Protein, lipid and DNA repair systems in oxidative stress: the free radical theory of aging revisited. Gerontology, 37, 166-180.
-
[19] Piszcz P., Czajka K., Czajka J., Głód B .K. 2007. Total Antioxidant Potential Measurements Using RP-HPLC with Fluorescence Detection, The XXXIst Symposium Chromatographic Methods of Investigating the Organic Compounds. Annex, 18-22.
-
[20] Ross J.A., Kasum C.M. 2002. Dietary flavonoids: bioavailability, metabolic effects, and safety. Annual Review Nutrition, 22, 19-34.