Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Współczesny konsument coraz częściej wybiera produkty lekkostrawne oraz niskokaloryczne. Nie dziwi zatem wzrost zainteresowania mięsem drobiowym i informacja, że w 2017 roku jego roczne spożycie przekroczyło 30 kg na jednego mieszkańca Polski. Popularność mięsa drobiowego wynika również z krótkiego cyklu produkcyjnego i niższych kosztów produkcji, w porównaniu z mięsem dużych zwierząt rzeźnych. Około...
Maszyny i urządzenia stosowane w przemyśle drobiarskim wykazują wysoki poziom techniczny. Postęp nowych technologii jest wynikiem bardzo szybko rozwijającego się przemysłu drobiarskiego. Obecnie wykorzystywane maszyny i urządzenia przeszły wiele innowacji, czego efektem jest ich duża wydajność, dokładność produkcji oraz możliwość utrzymania ich w czystości. W przetwórstwie mięsa drobiowego zastąpiono...
Treść artykułu dotyczy szerokiej problematyki związanej z technicznymi aspektami pakowania mięsa i jego wyrobów. Dokonano przeglądu wybranych grup maszyn i urządzeń w kontekście zróżnicowania pod względem stosowanego systemu pakowania, rodzaju i materiału opakowaniowego oraz funkcjonalności technologiczno-konsumenckiej gotowego wyrobu. Przybliżono ważniejsze aspekty i obszar wykorzystania pakowania...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.