-
[21] Jaroszewska E., D. Pietracha, A. Misiewicz. 2014.„Patogeny człowieka w żywności pochodzenia roślinnego - wady i zalety zastosowania techniki Real-Time PCR do ich wykrywania”. Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 69:44-54.
-
[22] Kądzielska J., P. Obuch-Woszczatyński, H. Pituch, G. Młynarczyk. 2012., „Clostridium perfringens jako czynnik etiologiczny biegunki poantybiotykowej”. Postępy Mikrobiologii 51:17-25.
-
[23] Kręgiel D., A. Piątkiewicz, Z. Żakowska, A. Kunicka-Styczyńska. 2008.„Zanieczyszczenia mikrobiologiczne surowców” W: Mikrobiologia Techniczna tom 2, red. Z. Libudzisz, K. Kowal, Z. Żakowska, Wydawnictwo Naukowe PWN, 235-252.
-
[24] Kreydon O.P., M.L. Geiges, R. Boni, G. Burg. 2000. „Botulinum toxin: from poison to medicine. A historical review”. Hautarzt St : 733-737.
-
[25] Leja K, K. Czaczyk, K. Myszka. 2011. „Biotechnological synthesis of 1,3-propanediol using Clostridium ssp.”. African Journal of Biotechnology 10:11093-11101.
-
[26] Leja K., K. Czaczyk, K. Myszka. 2011. „The use of microorganisms in 1,3-propanediol production”. African Journal of Microbiology Research 5:4652-4658.
-
[27] Leja K., K. Myszka, M. Czaczyk. 2014. „Przemysłowe wykorzystanie bakterii z rodzaju Clostridium”. Postępy Mikrobiologii 53 : 15-24.
-
[28] Leja L, K. Myszka, M. Olkowicz, W. Juzwa, K. Czaczyk. 2014.„Clostridium bifermentans as an aero-tolerant exponent of strictly anaerobe genera”. Advances in Microbiology 4:216-224.
-
[29] Libudzisz Z. 2008. „Bakterie fermentacji mlekowej”. W: Mikrobiologia Techniczna, red. Z. Libudzisz, K. Kowal, Z. Żakowska, Wydawnictwo Naukowe PWN, 25-58.
-
[30] Lim S., N.F. Foster, T.V. Riley. 2016. „Susceptibility of Clostridium difficile to the food preservatives sodium nitrite, sodium nitrate and sodium metabisulphite”. Anaerobe 31:67-71.