-
1. Kunachowicz, H.; Troszczyńska, A., Żywność wzbogacana i suplementy witaminowo-mineralne a ich rola w prawidłowej diecie człowieka, Nowiny Lekarskie, 2005, 74/4/533-538
-
2. Hunt, J.R., Nutritional products for specific health benefits - Foods, pharmaceuticals, or something in between?, Journal of the American Dietetic Association, 1995, Vol. 94, Issue 2, 151-153
-
3. Schlegel-Zawadzka M., Barteczko M., Prawne aspekty suplementacji, Magazyn Aptekarski, 2008, 4, 56-60
-
4. Brzozowska A., Roszkowski W., Pietruszka B., Kałuża J., Witaminy i składniki mineralne jako suplementy diety, Żywność. Nauka. Technologia. Jakość 2005, 4 (45) Supl., 5-16
-
5. tł. Rychlik, E.; Szponar, L.; Sekuła, W., Żywienie a rozwój: ocena ogólna, 1992: Materiały z Międzynarodowej Konferencji Żywieniowej, Rzym 1992
-
6. Crowley, R.; FitzGerald, L. H., The impact of cGMP compliance on consumer confidence in dietary supplement products, Toxicology, 2006, Vol. 221, Issue: 1, April 3, 9-16
-
7. Olędzka R., Nutraceutyki, żywność funkcjonalna - rola i bezpieczeństwo stosowania. Bromat. Chem. Toksykol. 2007, XI, 1, 1-8
-
8. Ashar, B. H.; Rowland-Seymour, A. , Advising Patients Who Use Dietary Supplements, The American Journal of Medicine, 2008, Vol., 121, Issue: 2, February, 91-97
-
9. Piekarzewska M., Korzystanie z usług medycznych i konsumpcja leków, w: Stan zdrowia ludności Polski w 2004 r., Główny Urząd Statystyczny, Departament Statystyki Społecznej, Warszawa, Zakład Wydawnictw Statystycznych, 2006
-
10. Raport firmy PMR : Rynek suplementów diety w Polsce, 30.03.2009