The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
The paper presents the assumptions of the portfolio theory and the possibilities of its application in the forestry to diversify the species composition of the stand. The decision problem concerns the rationalization of the species share, ensuring the optimal ratio of annual production value from 1 ha in the stand (financial effect) to the expected level of risk. The adopted measure of the assessment...
The paper focuses on the deterministic model of normal forest, the probabilistic model of target forest and the processes related to the survival and mortality of forest stands suitable for these models. They are the basis for the assumptions, presented in this paper, of two different methods of regulating rotation age adequate for normal forest and target forest. Optimizing the rotation age of a...
Celem pracy przedstawionej w artykule jest ocena 'wpływu obróbki cieplnej na poziom polifenoli w brokułach świeżych i mro-żonych. W zależności od rodzaju obróbki cieplnej (gotowanie naparze lub w wodzie) oraz założonych parametrów (czas) uzy¬skano zróżnicowane zawartości polifenoli. Wraz z wydłużeniem czasu gotowania zawartość tych związków uległa zmniejszeniu. Gotowanie na parze w mniejszym stopniu...
Celem pracy przedstawionej w artykule jest ocena wpływu obróbki cieplnej na poziom polifenoli w brokułach świeżych i mrożonych. W zależności od rodzaju obróbki cieplnej (gotowanie na parze lub w wodzie) oraz założonych parametrów (czas) uzyskano zróżnicowane zawartości polifenoli. Wraz z wydłużeniem czasu gotowania zawartość tych związków uległa zmniejszeniu. Gotowanie na parze w mniejszym stopniu...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.