Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Jesienią 2007 r. przeprowadzono badania ankietowe dotyczące oceny stopnia realizacji zasad GHP/GMP (dobrych praktyk higienicznych/dobrych praktyk produkcyjnych) oraz wdrażania systemu HACCP (system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli) w placówkach oświatowo-wychowawczych na terenie 9 województw. Wyniki uzyskane na podstawie 225 ankiet wykazały, że w 90% placówek zostały opracowane i wdrożone...
W artykule przedstawiono podstawowe informacje o normie ISO 22000:2006 oraz systemie zarządzania bezpieczeństwem żywności opartym na wymaganiach tej normy. Ogólnie omówiono 8 podstawowych punktów normy, m.in. odpowiedzialność kierownictwa, zarządzanie zasobami, realizację bezpiecznych wyrobów, pomiary i doskonalenie. Wskazano na potrzebę szerokiego upowszechnienia wiedzy na temat ww. normy oraz podkreślono,...
The survey was carried out in 16 provinces of Poland. Its objective was to collect information on the actual situation in the area of implementing Good Manufacture Practice (GMP), Good Hygiene Practice (GHP) and Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP) in food production and processing plants. The survey demonstrated that 91% of the surveyed plants are familiar with GHP rules and 95% with...
W wybranych losowo zakładach przemysłu spożywczego z terenu całego kraju przeprowadzono badania ankietowe dotyczące stopnia ich zaawansowania we wdrażaniu systemu HACCP i posiadanej wiedzy z tego zakresu. Badanie wykazało, że większość zakładów, które odpowiedziały na ankietę docenia potrzebę wdrażania systemu HACCP jako podstawowego narzędzia zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności i dostosowania...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.