Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
A combination of TLC‐bioautography, MALDI‐TOF‐MS and LC–MS/MS methods was used to identify flavonoids with anti‐α‐amylase activity in extracts of Lathyrus pratensis L. (herb), L. polyphillus L. (fruits), Thermopsis lanceolata R. Br. (herb) and S. japonica L. (buds). After the TLC‐autobiography assay, substances with anti‐amylase activity were identified by MALDI‐TOF‐MS followed by confirmation of...