Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Throughout the manufacturing process of dry-cured ham intense lipid oxidation occurs. Muscle microsomal membranes were used as a model of muscle oxidation in three different procedures: (i) enzymic reaction; (ii) nonenzymic reaction and (iii) sarcoplasmic proteins and microsomal fraction interaction. Porcine M. Biceps femoris from normal and PSE meat qualities treated with 3% NaCl at different temperatures...
A method based on triglyceride composition for evaluating the nutrition received by Iberian pigs (Ib) is presented. Triglycerides were extracted with chloroform from subcutaneous fat of fresh ham and triglyceride percentages were determined by reverse-phase HPLC with a light scattering detector. The main triglycerides identified were: POO, POS, OOO, POL, OOL, POP and POS (P, palmitic; S, stearic;...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.