Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Novel dairy products were produced by the addition of seaweed extracts to milk. Ascophyllum nodosum 100% water (AN100) or 80% ethanol (AN80e) and Fucus vesiculosus 60% ethanol (FV60e) extracts were prepared. AN80e and FV60e (0.25 and 0.5%) milk had higher (P <0.05) ‘−a*’ and ‘b*’ values. FV60e (0.25%) and phloroglucinol (Phl) (0.5%) milk had lower (P <0.05) lipid oxidation. Control and AN100...