Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
In present study thein vitro degradation of sugarcane bagasse and total mixed ration (i.e. sugarcane bagasse, wheat straw, and concentrate mixture in the ratio of 20∶30∶50) were tested using anaerobic rumen fungiNeocallimastix spp. GR1 andPiromyces spp. WNG-12. These cultures produced hydrolytic enzymes (CMCase, FPCase and xylanase)and increased thein vitro digestibility of dry matter, neutral detergent...