Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Soluble lipase from Thermomyces lanuginosa (TLL) was dramatically hyper-activated by a cationic surfactant, cetyltrimethylammonium bromide (CTAB). The greatest hyperactivation (above 340-fold) was observed with 0.005% CTAB. In addition to that, very high hyperactivation was also observed with much higher concentrations of surfactant (100-fold in the presence of 0.3% CTAB).Without surfactant or with...
Lipase extracted from Rhizopus oryzae was immobilized in alginate gel beads. The effects of the immobilization conditions, such as, alginate concentration, CaCl 2 concentration and amount of initial enzyme on retained activity (specific activity ratio of entrapped active lipase to free lipase) were investigated. The optimal conditions for lipase entrapment were determined: 2% (w/v) alginate...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.