Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Liposomes have been prepared by the vesicle extrusion method (VETs) from mixtures of dipalmitoylphosphatidylcholine (DPPC), phosphatidylinositol (PI) and dipalmitoylphosphatidylethanolamine with covalently linked poly(ethylene glycol) molecular mass 5000 and 2000 (DPPE-PEG 5000 and DPPE-PEG 2000) covering a range of 0-7.5 mole%. The encapsulation of D-glucose has been studied and found to be markedly...