Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Various thermo-acoustical parameters of 1,4-dioxane, tetrahydofuran and ethylacetae solutions of 1,1′-bis(4-isopropyloxyacetylphenoxy)cyclohexane were determined at different temperatures using density, viscosity and ultrasonic speed and correlated with concentration. Linear increase of ultrasonic speed, specific acoustical impedance, Rao’s molar sound function, Van der Waals constant and free volume...
Density (ρ), viscosity (η), ultrasonic speed (U), and thermo-acoustical parameters such as specific acoustical impedance (Z), adiabatic compressibility (κa), internal pressure (π), free volume (Vf), inter molecular free path length (Lf), Van der Waals constant (b), viscous relaxation time (τ), classical absorption coefficient (α/f2)cl, Rao’s molar sound function (Rm), solvation number (Sn), Gibbs...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.