The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
Mleko dojone mechanicznie wykazywało o 25 do 42% mniej gazów (CO₂, N₂, O₂) niż mleko z doju ręcznego od tych samych krów. Większa lub mniejsza zawartość gazów (głównie CO₂) zdaje się być indywidualną cechą krów. Utrzymywanie mleka w kolbie ssawkowej pod ciśnieniem zredukowanym aż do 100 mm Hg prowadzi po 2 min do ubytku 1/3 do 1/2 wszystkich gazów. Słabszy lecz wyraźny ubytek gazów zachodzi także...
Specjalnie ukierunkowana chemiczna analiza 24 próbek świeżego, pełnego, rozpyłowego proszku mlecznego z 6 głównych wytwórni krajowych (4 próbki z każdego zakładu, w okresie od list. 1972 do marca 1973) dała następujące średnie wyniki (w nawiasach średnie z poszczególnych zakładów): woda - 2,74% (2,42-3,09); tłuszcz - 25,4% (24,1-26,5); nadtlenki - 475 mg 0/kg tłuszczu (2,27-7,61); kwasowość miareczk...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.