Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Yersiniosis has been spreading around the world, and the classical symptoms of the disease are associated with serotype O1 of this bacterium. Y. ruckeri has been isolated from different fish species but the most susceptible to infection are salmonids, especially rainbow trout. Infected fish and asymptomatic carriers are the main source of the infection, spreading bacteria with feces. The pathogenesis...
Yersinia ruckeri, a Gram-negative rod belonging to Enterobacteriaceae family, genus Yersinia, is a causative agent of yersiniosis of salmonids. The size of the active growth cells are 0.75 × 1.0 µm - 3 µm. The presence of flagella are connected with motile ability but non motile bacterium are isolated more frequently. The biochemical characteristics of Y. ruckeri strains are rather homogenous. Y....
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.