Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
Objective Controversy persists regarding the use of a high-monounsaturated-fat diet in people with type 1 diabetes. The purpose of this study was to compare the effects of a high-monounsaturated-fat diet containing 43% to 46% carbohydrates and 37% to 40% fat (17% to 20% monounsaturated fat) with those of a high-carbohydrate diet containing 54% to 57% carbohydrates and 27% to 30% fat (10% to 13% monounsaturated...