-
1. Baryłko-Pikielna N., Jawor-Kulesza M.: Mniej soli - a smacznie i zdrowo. Praktyczne wskazówki ograniczenia spożycia soli. Broszura. Polskie Towarzystwo Nauk Żywieniowych, Warszawa 1991.
-
2. Baryłko-Pikielna N., Jawor-Kulesza M.: Sód w żywności oraz możliwości i kierunki jego racjonalnego ograniczenia. Warszawa Prace IŻŻ 62, 1993.
-
3. Block J., Smith M., Segal J.: Vascular Dementia. Last reviewed: June 2010 http://helpguide.org/elder/vascular_dementia.htm.
-
4. Cobcroft M., Tikellis K., Busch J. L.H.C.: Salt reduction - a technical overview. Food Australia 2008, 60, 3, 83-86.
-
5. Cohen A.J., Roe F.J.C.: Evaluation of the aetiological role of dietary salt exposure in gastric and other cancers in humans. Food Chem. Toxicol., 1997, 35, 271-293
-
6. Czerwińska D., Czerniawska A.: Ocena spożycia sodu, z uwzględnieniem soli kuchennej jako jego źródła, w wybranej populacji warszawskiej. Roczn. PZH 2007, 58, 205-210
-
7. Diet, Nutrition and the Prevention of Chronic Diseases. Report of the Joint WHO/FAO Expert Consultation, Rome 2003.
-
8. Draft Paper on Setting Salt Targets and Engaging with Industry, 2009
-
9. Elias M.E., Wolf P.A., D’Agostino R.B.: Untreated blood pressure level is inversely related to cognitive functioning: the Framingham Study. Am. J. Epidemiol., 1993, 138, 353- 364.
-
10. Food, Nutrition, Physical Activity and the Prevention of Cancer: a Global Perspective. AICR and World Cancer Research Fund, Nov. 2007.