-
[1] Cioch M., P. Satora. 2014 „Metody molekularne stosowane do identyfikacji drożdży w winiarstwie”. Przemysł Spożywczy 68 (2) : 16-18.
-
[2] Fernández-Espinar M.T., P. Martorell, R. De Llanos, A. Querol. 2006. Molecular methods to identify and characterize yeasts in foods and beverages. In Yeasts in food and beverages, Querol A., G. Fleet (eds.), 63-90. Springer-Verlag Berlin Heidelberg.
-
[3] Kotowska M., J. Zakrzewska-Czerwińska. 2010. „Kurs szybkiego czytania DNA-nowoczesne techniki sekwencjonowania”. Biotechnologia 4 (91) : 24-38.
-
[4] Kowal K. 2014. „Psucie żywności przy udziale drożdży”. Przemysł Spożywczy 68 (11) : 30-32.
-
[5] Kowal K. 2013. „Biochemiczne metody identyfikacji mikroorganizmów zanieczyszczających żywność”. Przemysł Spożywczy 67 (2) : 16-18.
-
[6] Krawczyk B. 2007. „Diagnostyka molekularna w zakażeniach szpitalnych”. Postępy Mikrobiologii 46 (94 ): 367-378.
-
[7] Kuba K. 2008. „Metody molekularne i immunologiczne stosowane w diagnostyce grzybic”. Wiadomości Parazytologiczne 54 (3) : 187-197.
-
[8] Kunicka-Styczyńska A., H. Stobińska. 2007. Identyfikacji mikroorganizmów. W Mikrobiologia techniczna – mikroorganizmy i środowiska ich występowania, Libudzisz Z., K. Kowal, Z. Żakowska (red.), 128-145. Warszawa: PWN.
-
[9] Kurtzman C.P., J.W. Fell, T. Boekhout. 2011. Gene sequence analyses and other DNAbased methods for yeast species recognition. In The yeasts, a taxonomic study, Kurtzman C.P., J.W. Fell, T. Boekhout (eds), vol. 1, 137-144. Amsterdam: Elsevier B.V.
-
[10] Misiewicz A. 2014. Genetyczne podstawy zmienności przemysłowych drożdży piwowarskich Saccharomyces cerevisiae. Oficyna Wydawnicza Politechniki Warszawskiej.