-
[1] Dorszewski P., Podkówka Z. 1990. Jakość, wartość pokarmowa i stabilność kiszonki z lucerny sporządzonej z różnymi dodatkami. Prace Komisji Nauk Rolniczych i Biologicznych Bydgoskiego Towarzystwa Naukowego, B-38.
-
[2] Kozłowski M., Rusiecka J., Rydzik W. 1982. Zakiszanie zielonki z dodatkiem preparatu Derasyl. Zeszyty Naukowe WSR w Olsztynie, Zootechnika 24: 221-226.
-
[3] Mikołajczak J. 1984. Badania nad zakiszaniem zielonek z dodatkiem płynnych konserwantów chemicznych. Wyd. ATR w Bydgoszczy, Rozprawy 13: 104.
-
[4] Podkówka W. 1962. Minimum cukrowe i zawartość cukru w roślinach pastewnych w różnych fazach wegetacji. Roczniki Nauk Rolniczych 79-B: 175-181.
-
[5] Podkówka W. 1962. Badania chemiczne i mikrobiologiczne nad zakiszaniem lucerny i owsa. Roczniki Nauk Rolniczych, 79-B: 279-292.
-
[6] Podkówka W. 1962. Zawartość białka i cukru w roślinach pastewnych oraz wpływ tych składników na procesy fermentacyjne. Zeszyty Naukowe WSR w Olsztynie 14: 127-139.
-
[7] Podkówka W. 1963. Badania chemiczne i mikrobiologiczne nad zakiszaniem lucerny z dodatkiem pirosiarczynu sodu (Na₂S₂O₄). Zeszyty Naukowe WSR w Olsztynie 16: 461-464.
-
[8] Podkówka W. 1964. Wpływ kiszenia na zawartość aminokwasów w lucernie. Zeszyty Naukowe WSR w Olsztynie 18: 69-73.
-
[9] Podkówka W. 1964. Badania nad zakiszaniem lucerny z preparatami chemicznymi. Roczniki Nauk Rolniczych 84-B: 843-856.
-
[10] Podkówka W. 196S. Zakiszanie lucerny z dodatkiem suszu buraczanego. Zeszyty Naukowe WSR w Olsztynie 19: 453-456.