Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
The objective of the study is to elucidate the effect of ultrasound treated salt solution on curing of pork meat. The interactions of salt (NaCl) solutions of 3 and 25% with the proteins of pork meat are studied. High intensity ultrasound operating at 20 kHz was used. The differential scanning calorimetry (DSC), NMR spin-spin relaxation time, unfrozen water and water diffusion coefficient measurements...
The genome of the archaeon Halobacterium salinarum contains two copies of the pst (phosphate‐specific transport) operon, the genes of which are related to well‐studied bacterial homologues. Both operons (pst1 and pst2) were shown to be polycistronic and, when under Pi‐limited conditions, transcription initiated 1 bp upstream of the translational starts. Under Pi saturation, the pst1 operon utilized...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.