The Infona portal uses cookies, i.e. strings of text saved by a browser on the user's device. The portal can access those files and use them to remember the user's data, such as their chosen settings (screen view, interface language, etc.), or their login data. By using the Infona portal the user accepts automatic saving and using this information for portal operation purposes. More information on the subject can be found in the Privacy Policy and Terms of Service. By closing this window the user confirms that they have read the information on cookie usage, and they accept the privacy policy and the way cookies are used by the portal. You can change the cookie settings in your browser.
Stevia is a plant attracting attention due to its capability to synthesize a group of chemical compounds with sweet taste, i.e. steviol glycosides. Steviol glycosides are successfully applied as a natural sweetener, and some of them have also therapeutic properties. This paper presents available information on the use of stevia plant tissue cultures with the focus on their potential application in...
The aim of the study was the evaluation of the influence of cadmium on protein profile of flax varieties (Linum usitatissimum L.). Linola and Norlin explants were cultured on control medium Dorothy and with addition of 25 and 75 mg/l Cd(NO3)2. Extracts were separated on DEAE-Cellulose (20 mM Tris-HCl buffer, 0.2-1 M NaCl). Protein content was evaluated by measuring the absorbance at wavelengths 280...
Kolekcja konopi zgromadzona w Instytucie Włókien Naturalnych i Roślin Zielarskich należy do jedynej w Polsce, ze względu na różnorodność oraz ilość posiadanych genotypów, gromadzi około 150 obiektów. Stanowi cenne źródło materiałów genetycznych niezbędnych do prac hodowlanych. Zawiera zarówno jedno- i dwupienne formy reprezentujące różne przystosowania do warunków glebowo-klimatycznych oraz ekotypy...
W pracy oceniano możliwość przechowywania pąków wierzchołkowych i bocznych morwy w warunkach spowalniających procesy wzrostu i rozwoju. Hodowlę in vitro prowadzono w fitotronie w temperaturze 4°C, w warunkach ograniczonego oświetlenia. Zastosowano pożywkę charakteryzująca się obniżoną zawartością makro- i mikroelementów oraz witamin, dużym stężeniem węglowodanów, a także obecnością retardantów. W...
Set the date range to filter the displayed results. You can set a starting date, ending date or both. You can enter the dates manually or choose them from the calendar.