Serwis Infona wykorzystuje pliki cookies (ciasteczka). Są to wartości tekstowe, zapamiętywane przez przeglądarkę na urządzeniu użytkownika. Nasz serwis ma dostęp do tych wartości oraz wykorzystuje je do zapamiętania danych dotyczących użytkownika, takich jak np. ustawienia (typu widok ekranu, wybór języka interfejsu), zapamiętanie zalogowania. Korzystanie z serwisu Infona oznacza zgodę na zapis informacji i ich wykorzystanie dla celów korzytania z serwisu. Więcej informacji można znaleźć w Polityce prywatności oraz Regulaminie serwisu. Zamknięcie tego okienka potwierdza zapoznanie się z informacją o plikach cookies, akceptację polityki prywatności i regulaminu oraz sposobu wykorzystywania plików cookies w serwisie. Możesz zmienić ustawienia obsługi cookies w swojej przeglądarce.
We report the 1.8 Å structure of yeast poly(A) polymerase (PAP) trapped in complex with ATP and a five residue poly(A) by mutation of the catalytically required aspartic acid 154 to alanine. The enzyme has undergone significant domain movement and reveals a closed conformation with extensive interactions between the substrates and all three polymerase domains. Both substrates and 31 buried water molecules...
Polyadenylate polymerase (PAP) catalyzes the synthesis of poly(A) tails on the 3′-end of pre-mRNA. PAP is composed of three domains: an N-terminal nucleotide-binding domain (homologous to the palm domain of DNA and RNA polymerases), a middle domain (containing other conserved, catalytically important residues), and a unique C-terminal domain (involved in protein–protein interactions required for 3′-end...
Podaj zakres dat dla filtrowania wyświetlonych wyników. Możesz podać datę początkową, końcową lub obie daty. Daty możesz wpisać ręcznie lub wybrać za pomocą kalendarza.